Voor de buurt

Tuintrail Oost

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is onlosmakelijk verbonden met de omgeving. Veel wandelaars en joggers maken gebruik van het park. Er is veel contact met andere ‘groene’ organisaties in de buurt. De in 2021 ontwikkelde Tuintrail verbindt al die groenprojecten met elkaar.

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is onderdeel van Tuintrail Oost. Deze wandelroute neemt je mee langs de mooiste – bekende én onbekende – parken en tuinen van Amsterdam-Oost. Ontdek bijzondere bomen, vlindertuinen en vleermuizenkasten. En leer alles over solitaire bijen, permacultuur en stadsecologie.

Illustratie Melanie Corre

Ecolint

Het tuinpark is onderdeel van een Ecolint, een natuurstrook die ononderbroken door Amsterdam loopt. Hierdoor kunnen allerlei dieren ongehinderd van oost naar west komen. Lees meer over het Ecolint in Amsterdam Oost bij het tabblad De Natuur.

Natuur in de stad – ANMEC

ANMEC werkt aan een duurzame stad: een stad die groen is, leefbaar en veerkrachtig. Met die ambitie voor ogen inspireren, faciliteren en verbinden wij iedereen die hier een bijdrage aan wil leveren.

Meer over een duurzame stad:

De Gezonde Stad

De gezamenlijke kracht en inzet van bewoners, bedrijven en overheden is nodig om Amsterdam gezond te maken. Een gezonde stad is een toekomstbestendige, leefbare en slimme stad. Hiervoor zijn praktische en toepasbare oplossingen nodig.

Veel interessante initiatieven voor een gezonder Amsterdam:

Geheugen van Oost

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is onderdeel van de geschiedenis van Amsterdam Oost en is in het ‘Geheugen van Oost’ opgeslagen.

klik hier voor deze unieke website

Vragen, suggesties of opmerkingen?

Neem contact met ons op