Kinder
activiteiten

Luisterspeurtocht

Welk geluid maakt een koolmees? Wonen bijen in een hotel? Hoe ruikt rozemarijn? Dat, en nog veel meer, ontdek je tijdens de Luisterspeurtocht in Oost. De kinderen gaan op stap en zoeken, wandelen, voelen en tekenen. Zo leren ze alles over bijzondere dieren en planten in de buurt.
Lees er meer over in het interview met bedenker en tuinder Hendrikje Veerman. Of op de website van Tuintrail Amsterdam.

Kinderen op Nieuwe Levenskracht

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is al generaties lang een paradijs voor kinderen. Lekker buiten in de natuur en altijd wat te beleven.

Er is een Jeugdcommissie die allerlei activiteiten organiseert. Traditie is het eieren rapen met Pasen, de sportdag, het lichtjesfeest als afsluiting van de zomervakantie en de Sinterklaas-viering. 

De Jeugdcommissie is gehuisvest in het Jeugdhonk, een clubhuis speciaal voor de jeugd. Ernaast ligt naast de Speelweide.
Zie de agenda voor de kinder activiteiten.

Jeugdhonk en Speelweide

Het Jeugdhonk is het domein van de kinderen. In de zomer is het zoveel mogelijk open. Er is tafelvoetbal en er kunnen filmpjes worden gekeken of geknutseld worden.

In de zomer worden er in het Jeugdhonk activiteiten georganiseerd, zoals kinderbingo, disco-avond en figuurzagen.

Naast het Jeugdhonk ligt de Speelweide met speeltoestellen, een zandbak en veel gras om te voetballen of te ravotten. Altijd toegankelijk.

Lichtfeest

Aan het einde van de zomervakantie is er het traditionele Lichtfeest. De tuinen worden verlicht met kaarsjes en de kinderen gaan in optocht over het park met hun lampion. 

Vragen, suggesties of opmerkingen?

Neem contact met ons op