Koninginnenpage

De koninginnenpage (Papilio machaon) is een opvallende en majestueuze vlindersoort die behoort tot de familie Papilionidae. Deze prachtige vlinder is te vinden in verschillende delen van Europa, Azië en Noord-Afrika, waar hij vaak voorkomt in open graslanden, tuinen en bloemrijke velden.

Wat de koninginnenpage zo onderscheidend maakt, is zijn elegante vleugelpatronen en levendige kleuren. De bovenkant van de vleugels is voornamelijk geel met zwarte strepen en vlekken, terwijl de onderkant een lichtere kleur heeft en subtiele rode, blauwe en gele accenten vertoont. Aan de achterkant van de achtervleugels bevindt zich een karakteristieke reeks blauwe maanvlekken.

De koninginnenpage voedt zich met nectar van diverse bloemen, waardoor hij een belangrijke rol speelt in bestuiving. De rupsen van deze soort voeden zich echter met planten uit de schermbloemenfamilie, zoals wilde peen en venkel.

Deze vlinder staat symbool voor schoonheid en vrijheid, en zijn aanwezigheid wordt vaak geassocieerd met geluk. Het zien van een koninginnenpage in de natuur is een betoverende ervaring en een herinnering aan de pracht van biodiversiteit in de wereld.