Tuinpark
Nieuwe Levenskracht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Tuinpark Nieuwe Levenskracht

Op deze website is informatie te vinden over het park zelf, over het hebben van een volkstuin en over het verenigingsleven. 

Lees verder

+378

Leden

+125

Tuinen

+971

Wachtende

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is een volkstuincomplex in Amsterdam-Watergraafsmeer. De 151 volkstuinen met huisjes vormen een oase van groen en rust in het woelige stadsleven. Het is er goed toeven, niet alleen voor de tuinders en hun familie en vrienden, maar ook voor wandelaars. Het eco-lint zorgt voor aanwezigheid van bijzondere inheemse planten en laten we de dieren niet vergeten die dit mooie stuk groen ook hebben gevonden.

Het tuinpark is in de zomermaanden openbaar toegankelijk, de tuinen zelf zijn privé. De bezoeker zal echter merken dat het makkelijk is om een praatje aan te knopen met de tuinders.

Tuintrail Oost

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is onlosmakelijk verbonden met de omgeving. Veel wandelaars en joggers maken gebruik van het park. Er is veel contact met andere ‘groene’ organisaties in de buurt. De in 2021 ontwikkelde Tuintrail verbindt al die groenprojecten met elkaar.

Verder lezen

Historie

Tuinpark Nieuwe Levenskracht is opgericht in 1933 en bestaat al bijna 90 jaar ! Ter gelegenheid

Lees het volledige verhaal

De natuur

Het Groen Beheerplan van Tuinpark Nieuwe Levenskracht heeft als uitgangspunt en context:

Lees meer

Foto’s

Quisque rutrum aenean imperdiet etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi nam

Bekijk de galerij

Vragen, suggesties of opmerkingen?