Onlangs zijn een aantal egels uitgezet op ons tuinpark. Misschien heb je gemerkt dat er opeens niet meer zoveel slakken in je tuin zitten? Vast en zeker dat er dan zo’n gestekelde vriend jouw tuin heeft gevonden. Daar zijn ze namelijk dol op: slakken en engerlingen. Ook een muis zo nu en dan gaat er goed in.
Help ze een handje door rommelhoekjes in jouw tuin te maken en te zorgen voor doorgang naar het pad of andere tuinen. Ze kunnen zwemmen maar met een hoge beschoeiing niet meer uit de sloot komen. Koop of maak (binnenkort geeft Tanne een cursus!) een trapje. Ook fijn voor andere dieren.
Maar vooral: gebruik geen enkel gif op je tuin!! De egels eten dieren die dit misschien hebben gegeten en dan gaan ze zelf ook dood (en niet op zo’n fijne manier). Dat geldt trouwens ook voor vogels.
Gebruik ook geen vallen om ratten te vangen want egels komen daar ook vaak in terecht.
Deze egel op tuin 166 heeft al een naam gekregen: egel Matti.